kassler florentine

TIll 4 personer
 
400-500 gram kassler
450 gram bladspenat
2 stora tomater i skivor
salt- peppar
ostsås:
2 msk smör/margarin
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
ca 2 dl riven god ost ( jag hade cheddarost)
salt och peppar
 
GÖR SÅ HÄR:
Börja med att värma upp spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in
smaka av med salt och peppar
LÄgg spenaten i en ugnsform
skiva kasslern i tunna skivor och lägg omlott ovanpå spenaten
lägg på tomatskivorna.
Gör ostsåsen:
smält margarinet
vispa ner mjölet och späd med mjölken lite i taget tills det blir en sås,smaka av med salt och peppar
när såsen känns lagom tjock så blanda ner den rivna osten och låt den smälta i såsen
HÄll såsen över spenat,kassler och tomatskivorna
Sätt in i ugn på 225 grader i ca 15-20 minuter tills ostsåsen börjar få färg.
 
Jag severade med stekt potatis
 
Här är den innan den åker in i ugnen
 
Bara till att sleva upp på en tallrik
 
KASSLER FLORENTINE MED STEKT POTATIS
gott och enkelt!
 

Kommentera här: