stekt falukorv med blomkålsstuvning

Idag fick det bli blomkålsstuvning till middag och det var sjukt gott :) det är ju ganska sällan man äter det så man hinner lixom längta efter det.
 
Så här gör jag min blomkålsstuvning
 
ett stort huvud eller två mindre
3 dl kokspad
ca 1/2 liter mjölk
50 gram smör/margarin
3 msk vetemjöl
salt,peppar, muskotnöt
ev maizena till redning
 
Börja med att dela blomkålen i buketter och koka upp tills de är ganska mjuka
slå av vattnet men spara 3 dl
låt blomkålen svalna en aning
smält 50 gram smör och tillsätt vetemjölet
späd med vattnet och häll i mjölken
låt koka upp under vispning
salta och peppra
red ev av med maizena och vatten om det inte är tjockt nog
 
Dela blpmkålen i ytterligare mindre bitar och rör ner i stuvningen
Låt allt bli genomvarmt
 
ÄT OCH NJUT!
 
 

Kommentera här: