Köttfärsomelett med Tomat och MOzzarella

 
Igår gjorde jag denna goda köttfärsomelletten och den kommer jag sannerligen göra fler gånger eftersom den var så himmla god, och inte var den komplicerad heller! :)
Detta behövs till 4-5 personer
 
Fyllning:
500 gram färs, ( jag hade blandfärs)
salt o peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk vatten
2 msk tomatpure
1-2 tsk torkad timjan
 
Botten:
5 ägg
1 dl grädde
salt och peppar
 
Täcke:
2 dl riven ost
1 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
2 tomater
1 boll MOzzarella
 
GÖR SÅ HÄR:
 
Börja med att sätta ugnen på 200 grader
hacka lök och vitlök och bryn det i en stekpanna, tillsätt färsen och bryn tills den är genomstekt, Tillsätt vatten,tomatpure, salt,svartpeppar och Timjan och låt puttra tills all vätska är borta.
 
Under tiden smörjer man en ugnsform
Vispa ihop ägg,grädde och salt och peppar
häll i ugnsformen och låt stå i ugn ca 10 minuter tills omeletten har stelnat.
Ta ut den och höj ugnsvärmen till 225 grader
FÖrdela köttfärsröran över omeletten.
 
BLanda ihopa ost, grädde och creme fraichen och fördela det jämt över köttfärsröran
Dekorera med skivad tomat och skivad Mozzarella
in i ugnen ca 10 minuter eller tills osten har smält och fått lite färg!
 
Yammi...Yammi...såååå krämigt och gott
Prova nu detta! :)
 
inspiration fick jag hos Malins Dinner

Kommentera här: