Fläskytterfile på långkok

Ja idag har jag haft ett riktigt långkok av en fläskytterfile
köttet blir bara så gott och mört när det får stå och sjuda på spisen ett par timmar
 
 Denna var på ca 1 kg
Krydda runt om med salt, peppar och andra kryddor som du nu tycker om
stek den i en klick margarin runtom så att den får lite färg.
tillsätt vatten och låt den sen puttra där i 2-3 timmar
Vänd den mellan varven och ös med vatten och tillsätt mer vatten vid behov
 
Sen gjorde jag sås på skyn och det blev en jättegod gräddsås :)
där tillsatte jag grädde, en buljongtärning, och lite svartvinbärsgele
Mums...så god den blev
 
Köttet uppskuret, nästan går i sönder så mört det är när man skär i det :)
 
Det ser lite rosa ut på bilden men det var det inte, utan alldeles perfekt tillagat!
 
jag serverade köttet med hemmagjorda pommes, kokt broccoli och en klick äpplemos
 
Jag fick både sås och kött över så jag fixade ihop en liten matlåda som jag kan ta med mig till jobb imorgon :) för imorgon ska jag äntligen bege mig ut igen, skönt att slippa bara vara hemma, visst det är ju skönt när man är sjuk men idag har jag känt mig helt ok och då är det ganska trist att behöva vara hemma.
ska nog åka iväg och storhandla imorgon efter jobb, det behövs verkligen.
Det får bli på Willys, dom är bäst när man storhandlar tycker jag.
Innan gillade jag även citygross men sist jag var där så höll dom på att ändra om i hela butiken så man hittade absolut ingenting och då är det bara jobbigt att gå där och leta.
 
Nu ska jag kolla efter nåt att fixa till middag imorgon, måste vara något som är lätt och snabbt eftersom jag ska handla direkt efter jag slutat.
 
Ha annars en fin kväll där ute
 
LIlla baloo hälsar han oxå
 
 

Kommentera här: