köttfärsrulle i kesodeg

 
Ja vad ska man säga, denna rätten har jag sett ett antal gånger inne hos *smaskelismaskens* som jag har bland mina länkar och funderat på att laga hur många gånger som helst och ja...idag slog jag till ;) och det var verkligen gott fastän man inte får så mycket smak utav just keson :)
Keson använder man ju bara i degen och just degen är väldigt lätt att jobba med måste jag säga så det är ett stort + i kanten för mig som hatar att baka med deg. :)
Annars så tyckte jag att hennes beskrivning på denna rätten stämmer väl överens med att det är en blandning mellan, pizza,pirog och paj
till detta hade jag även pizzasalladen som hon bloggat om och där måste jag ju bara säga
Mmmmmm....såååå god!
Bättre än på pizzaresturanger :)
 
Till 4 port:
 
KESORULLEN:
 
500-600 gram blandfärs
1 stor hackad lök eller 2 små
2 köttbuljongtärningar
2 msk tomatpure
3 dl riven ost
lite vatten
svartpeppar
( ev lite philladelfiaost) som jag hade i (tillhör inte ursprungsreceptet)
 
Bryn färsen tillsammans med lök
tillsätt tärningar, tomatpure,svartpeppar  och lite vatten
låt puttra ca en timme
späd ev med mer vatten så att det inte bränns
 
låt kallna
 
 
DEG:
5 dl vetemjöl
150 gram rumsvarmt smör
250 gram keso
 
blanda alla ingredienser och forma till en smidig deg
lägg ett ark smörgåspapper på bordet och kavla ut hela ända ut till  kanterna
lägg upp på en ugnsform.
 
När degen är utkavlad, så lägg på en sträng med den avsvalnande köttfärsen
sen riven ost på toppen
 
 
Vik den andra sidan försiktigt över och kläm ihop med en gaffel
 
 
sen in i ugn 175 grader i 45 minuter
 
SMAKLIG SPIS:
 
 
Jättegott!

till detta gjorde jag krämig pizzasallad som jag oxå har hittat inne hos *smaskelismaskens*
där kommer eget inlägg om det! :)
 
 
 
 

Kommentera här: