Kassler i persilje och feta sås

Jättegod maträtt som jag hittade inne hos *madame edith* som jag har bland mina länkar.
Väldigt snabblagat oxå.
 
Detta behövs till 4 pers
 
500 gram kassler
3 dl cremefraiche
2 dl grädde
0,5-1 dl persilja
2 tomater
1 pkt apetina classic (fetaost)
salt och peppar
 
GÖR SÅ HÄR:
skiva kasslern i skivor och lägg dom i en ugnsfast form
blanda cremefraiche och grädden i en skål och häll i parsilja
smaka av med salt och peppar
Tänk på att både kasslern och apetinan är ganska salta i sig själv :)
skiva tomaterna i klyftor
 
Häll såsen över kasslerskivorna
lägg på tomatklyftorna och smula över fetaosten
 
200 grader i mitten på ugnen ca 20 min
 
servera med ris och sallad
 
 innan den skjutsas in i ugnen! 
en helt perfekt middag mitt i veckan och jag fick tummen upp av övriga fammedlemar :)
 
Idag är jag oxå lite extra glad eftersom jag är ledig imorgon och jag fick ett sms innan idag att jag hade ett paket att hämta ut på posten :)
Jag beställde ju parfym i förrgår via parfym.se
så det var jag och hämtade ut när jag slutade jobb.
En jättegod parfym som min dotter Lisette ofta hade hemma när hon bodde här och som även jag fastnade för
 
 

Beställde även en mist av viktoria secret för endast 79 kronor och jag älskar doften på DKNY och den sitter kvar ganska länge oxå.
Ibland är det kul att beställa via nätet, känns lite som julafton när man får hem sakerna :)
 
Nu är det snart soffläge och BIg Brother som gäller för mig så ni får ha en trevlig onsdagkväll!
 
 
 
 

ostgratinerad brysselkål

HIttade ett spännande recept inne hos *mårtenssons* som jag har bland mina länkar, på ostgratinerad brysselkål, och om man som jag tycker om brysselkål så kan man lixom inte motstå frestelsen av att prova på det :) och jag ÅNGRAR mig INTE!
Det var sååå gott och sååå enkelt och ja vid detta laget så vet ni kanske att jag gillar att laga recept som är enkla men goda :)
Ni som gillar brysselkål och ost MÅSTE bara testa detta!
 
Till ca 3-4 pers behövs detta
 
500 gram brysselkål
1 kvibille ädelost 45 % ig
1 dl matyoughurt
2 dl creme fraiche
salt o peppar
 
Gör så här:
Förväll brysselkålen ett par minuter
riv osten och lägg den i en skål
häll i matyoughurt och creme fraiche och blanda runt
dela brysselkålen på mitten och lägg ner dom i ostblandningen och rör om
smaka av med salt och peppar.
 
smöra en ugnsform
häll i blandningen och grädda i 200 grader i ca 20-30 min tills gratängen fått lite färg
 
 
Servera med t ex kryddkorv som jag hade eller kyckling, lax annat kött.
 
Mums
 
Detta kan man tydligen även göra med blomkål eller broccoli och jag kan tänka mig att det säkert oxå smakar helt förträffligt gott :)
 
Nu har jag nyss tvättat av smink och jag känner mig allmänt tung i huvudet, men inte en enda huvudvärkstablett hemma, konstigt att jag aldrig kan lära mig att köpa hem sånt så man har hemma om ifall.
Det känns som om jag kommer bli förkyld IGEN!!! Ohhhhh....jag vill verkligen inte!!!
Funderar på att ta mig ett varmt bad, brygga mig en kopp varm te och bara sätta mig ner framför dumburken och koppla av (fast då somnar jag väl?) haha
men ett varmt bad i alla fall!!

på återseende
 
 
 

bakad potatis med skink o annanasröra

 
Idag blev det lätt middag men god som tusan ;)  och faktist ganska så mäktigt eller rättare sagt man blev alldeles lagom mätt och belåten
Jag gjorde en god skink och annanasröra som jag hade till och inspiration till röran fick jag inne hos *matro* som jag har här bland mina länkar
Mycket enkel och mycket god och säkerligen jättegod på även ett knäckebröd eller en rostad macka.
 
skink och annanasröra till 4 stora bakpotatis
 
100 gram rökt skinka
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
knappt en burk krossad annanas
salt och peppar
 
strimla skinkan i mindre bitar
blanda allt i en skål och smaka av med salt och peppar
 
 
Bakpotatis
 
picka lite hål på potatisen
225 grader
nedre delen av ugnen ca 45-60 min beroende på hur stora potatisen är
skär ett kryss
dekorera med sallad och lägg i röran
 
YAMMI...YAMMI!!
SÅ ENKELT OCH SÅ GOTT!